مظاهری درباره ی روش نمادین

ساخت وبلاگ
گاهی برای حل مسئله‌ها می‌توان از مدل‌سازی هندسی استفاده کرد. یعنی می‌توان مسئله را به یک شکل هندسی تعمیم داد و با حل هندسی آن، به پاسخ مسئله دست یافت. همچنین برای بسیاری از مسئله‌ها می‌توان به کمک نمادهای جبری یک معادله‌ی جبری نوشت و با حل معادله، پاسخ مسئله را یافت.
برای استفاده از این راهبرد به منظور نوشتن معادله و حل آن باید کمی منتظر بمانید. پس از این‌که در فصل سه با جبر و معادله آشنا شدید و روش حل معادله را فرا گرفتید، می‌توانید از این راهبرد استفاده کنید. به همین دلیل به طور موقّت برای استفاده از این راهبرد در حل مسئله، از یک شکل ساده(مربّع، دایره و یا نقطه‌چین) برای حل مسئله استفاده می‌کنیم و پس از نمادین کردن مسئله از حدس و آزمایش برای یافتن پاسخ استفاده می‌کنیم. برای مشاهده‌ی مثال‌های حل مسئله به کمک تشکیل معادله به آموزش‌های مربوط به بخش معادله مراجعه کنید.
 

مراحل حل مسئله به کمک راهبرد روش‌های نمادین یا تشکیل معادله 

  • خواندن مسئله و تعیین متغیّر
  • انتخاب نماد برای متغیّر
  • نوشتن معادله برای مسئله با استفاده از داده‌ها و شرایط مسئله
  • حل معادله و یافتن پاسخ مسئله
  • بازبینی پاسخ و آزمایش آن بر اساس شرایط موجود در مسئله

تذکر:
۱- در حل مسئله برای پاسخ‌دهی به سئوال‌ها فقط بخش‌هایی که به رنگ سبز نوشته شده‌اند و جدول‌ها و شکل‌ها ضروری است. نوشتن بقیه لازم نیست.
۲- بخش‌ها‌یی که به این رنگ نوشته شده‌اند برای توضیح علت کارهای انجام شده در پاسخ سئوال بیان شده‌اند.

توجّه: سعی کنید ابتدا خودتان مثال‌ها را حل کنید، اگر نتوانستید پاسخ دهید ابتدا راهنمایی سئوال را ببینید و به کمک راهنمایی‌های داده شده سئوال را حل کنید و اگر باز هم نتوانستید، آنگاه پاسخ را ببینید.

مثال‌ها:

۱- سیما ۳۰۰۰ تومان پول داشت. او ۴ مداد خرید و ۲۰۰ تومان برایش باقی ماند. قیمت هر مداد چند تومان بوده است؟



 

۲- مفتولی به شکل مربّعی به ضلع ۵ سانتی‌متر را باز کرده و به شکل مستطیلی به طول ۷ سانتی‌متر تبدیل می‌کنیم. اندازه‌ی عرض مستطیل چند سانتی‌متر است؟



 

۳- اندازه‌ی زاویه‌ای دو برابر اندازه‌ی زاویه‌ی مکمّلش است. هر زاویه چند درجه است؟


وبلاگ دوم...
ما را در سایت وبلاگ دوم دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : matalebdarsii بازدید : 100 تاريخ : دوشنبه 11 دی 1396 ساعت: 16:19